Statens skremselspropaganda gjør deg røykfri?

Antirøykekampanje og propaganda

Det er ingen hemmelighet at røyking og plager som et resultat av røyking påfører det offentlige enorme kostnader. For å kontre og motvirke menneskers atferd, har staten en rekke ganger innført tiltak som skal få deg til å slutte å røyke. Eksempler på slike tiltak er:

  • Skyhøye avgifter på tobakk og sigaretter
  • Røyketelefonen
  • Informasjonsmateriell
  • Antirøykekampanjer

Du kan lese mer om røyketelefonen på helsedirektoratets nettsider, videre har de lagt ut informasjon om skadevirkningene av tobakk her. Dog er det verken røyketelefonen, de høye avgiftene og informasjonsmateriellet vi skal se på her, men snarere statens propagandavideoer som forsøker å få bukt med borgernes tobakksvaner.

Sterke scener i antirøykekampanje finansiert av staten

Kampanjen, som ifølge Dagens Næringsliv kom på over 10 millioner av skattebetalernes kroner, viser voldsomme bilder som vil sette seg på netthinnen din – du er advart.

Antirøykekampanje – Røyking og emfysem

Antirøykekampanje – Røyking og hjernen

Antirøykekampanje – Røyking og kreft

Antirøykekampanje – Røyking og tjære

Spesielt interessant er antirøykekampanjer, særlig fordi man kan lese at slik skremselspropaganda kan virke mot sin hensikt. Hvordan fungerer videoene fra denne antirøykekampanjen på deg? Del gjerne dine tanker om antirøykekampanjen i røykeforumet!