possitive sider ved røykeslutt

2 svar [Siste innlegg]
stellas bilde
Offline
Last seen: 8 år 36 uker ago
Ble med: 27.11.2009

er det noen som har en liste dag for dag eller uke for uke for alt det possitive som skjer med kroppen etter man har stumpet røyken??? trenger den til inspirasjon

Gjesterøyker
Gjesterøykers bilde
Positive fordeler ved røykeslutt

Jeg kan ikke gi deg en ekstakt liste over hva som skjer dag for dag. Men jeg har selv klart å slutte, og dette er det jeg merket.

Etter cirka ei uke merket jeg at pusten min ble bedre. Du har kanskje ikke røyket lenge nok til at du føler deg tett om morgenen, men dette forsvinner relativt fort.

Maten begynte også å smake mye bedre. Jeg la ikke på meg da jeg sluttet, fordi jeg bestemte meg for å gå turer annenhver dag. Det er forøvrig en myte at man legger på seg fordi man ikke røyker. Det er heller at man spiser mer for å dempe røyksuget.

Du kommer til å føle deg mer opplagt om morgenen. Det gjorde i alle fall jeg, fordi blodomløpet kommer fortere igang. Dette skjedde etter cirka en måned.

Røykeslutts bilde
Offline
Last seen: 2 år 47 uker ago
Ble med: 25.08.2009
Slik får kroppen det bedre

Hei, Stella.

Kroppen fikses, som du vet, når man slutter å røyke. Så snart du har stumpet din siste sigarett, begynner progresjonen.

Etter cirka ett døgn synker sjansen for å hjerteinfarkt. Det skjer fordi nivået av karbonmonoksid og oksygen i blodet blir normalisert.

Etter cirka to døgn blir luktesansen og smakssansen forbedret. Ganske utrolig at dette skjer etter allerede to døgn!

Det tredje døgnet vil du merke at lungekapasiteten øker. Om du ikke merker det, så kan du likevel stole på at den gjør det!

Avhengig av arvemateriale tar det mellom én og ni måneder til det vokser ut nye flimmerhår i luftveiene dine, og med flimmerhår synker faren for infeksjoner i luftveiene.

Hoste og kortpustethet forsvinner etter alt fra tre til ni måneder, også dette avhengig av arvemateriale.

Videre halverer man risikoen for hjerteinfarkt ved å holde seg røykfri i over ett år.

Da skulle det vel være nok til å motivere både deg og andre til røykeslutt, håper jeg. :)